Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Σαμαράς : Εκ νέου εκλογές σε περίπτωση μη αυτοδύναμης κυβέρνησης


από το tsiliadoros

ΜΟΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

Χρειάζεται μπόλικες έδρες για να μπορέσει να κυβερνήσει τη χώρα δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο μάλιστα για τη διεξαγωγή νέων εκλογών σε περίπτωση μη αυτοδύναμης κυβέρνησης. 
 «Σε διαφορετική περίπτωση η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» αναφέρει... ότι το κόμμα του είναι η μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει και δεσμεύεται πως το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι ολιγομελές ενώ επισημαίνει ότι η προσφυγή σε νέες εκλογές θα είναι αναπόφευκτη και αναγκαία σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί «βιώσιμη κυβέρνηση».
«Είμαστε στόχος πολλών και μέσα στην Ελλάδα διότι θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα και να ξεβολέψουμε πολλούς. Πολλές φορές και από παράγοντες εκτός Ελλάδας διότι ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε το δημόσιο συμφέρον. Για αυτό θα κερδίσουμε την αυτοδυναμία», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Επιπλέον, δεσμεύεται ότι θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες ώστε να μην χρειαστεί να ληφθούν νέα σκληρά μέτρα και μάλιστα ανέφερε ότι προτίθεται ν προτείνει λύσεις που θα ανακουφίσουν τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα της λαθρομετανάστευσης και υποστήριξε ότι θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια, ενώ παράλληλα έστειλε και μήνυμα στις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν με τα κέντρα μεταναστών λέγοντας ότι πρέπει να τους δοθούν απαντήσεις για τις ανησυχίες τους σχετικά με την ασφάλεια αλλά είναι απαραίτητο να γίνουν και μάλιστα ταχύτατα.