Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Για αυτοδυναμία της Ν.Δ. στις εκλογές μίλησε από τη Λιβαδειά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

από το tabloid.gr


Με τον βουλευτή Β΄ Αθηνών Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ. στη Βοιωτία.
Την Κυριακή το πρωί ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε στη συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΟΔΕ στα γραφεία του κόμματος στη Λιβαδειά και στη συνέχεια μίλησε σε πολιτική εκδήλωση στο κινηματογράφο «Φίλιππος».
Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στόχος του κόμματος στις εκλογές είναι η αυτοδυναμία.
«Η Ν.Δ. θα αγωνιστεί για την αυτοδυναμία. Πιστεύω ότι μπορεί να διαμορφωθεί στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μια έκφραση των πολιτών προς την πολιτική σταθερότητα την οποία η Ν.Δ. μπορεί να εκφράσει», είπε και πρόσθεσε: «Γνωρίζω...
ότι υπάρχουν πολλοί πολίτες που είναι θυμωμένοι και οργισμένοι και έχουν απόλυτο δίκιο να αισθάνονται έτσι. Η χώρα όμως την επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να κυβερνηθεί και νομίζω μόνο η Ν.Δ. μπορεί αυτή τη στιγμή να εγγυηθεί την πολική σταθερότητα που η χώρα χρειάζεται».
Παράλληλα επεχείρησε να αποκλείσει κάθε περίπτωση συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «καμία συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει όπως θέλουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ονειρεύονται και να επιθυμούν για τους δικούς τους λόγους» ωστόσο φρόντισε να αφήσει και ένα παράθυρο ανοιχτό λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε τώρα τι θα γίνει μετά τις εκλογές».
Δεν παρέλειψε επίσης να υποστηρίξει ότι η Ν.Δ. έχει διαφορετική πολιτική από το ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στο παράδειγμα του φορολογικού συστήματος.
«Η πολιτική μας δεν είναι ταυτόσημη. Η Ν.Δ. έχει καταθέσει στο δημόσιο διάλογο μια τελείως διαφορετική προσέγγιση για τα ζητήματα της φορολογίας. Η χώρα χρειάζεται μια διαφορετική φορολογική πολιτική από εκείνη που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ, με πιο χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές και με πολύ πιο απλό και κατανοητό φορολογικό σύστημα και φορολογική νομοθεσία», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δεσμεύτηκε δε ότι η Ν.Δ. θα παλέψει και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να πείσει τους έλληνες και τους ξένους ότι «με μονομερή μέτρα λιτότητας» δεν υπάρχει αποτέλεσμα και οτι η χώρα μπορεί να ορθοποδήσει «μόνο αν ξαναμπούμε σε μια τροχιά ανάπτυξης» καθώς και πως «η χώρα δεν αντέχει άλλο περεταίρω μειώσεις μισθών και συντάξεων».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Δημήτρης Καραμάνης δήλωσε σχετικά: «Ξεκινάμε από εδώ από την Βοιωτία την μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε τους πολίτες ότι η μόνη ρεαλιστική και εφικτή λύση για τον τόπο είναι το κόμμα της Ν.Δ. το μόνο μεγάλο κόμμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή».
Τέλος έκανε γνωστό ότι για προσωπικούς λόγους απέσυρε την υποψηφιότητά του για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο νομό ο γιατρός Γιάννης Ταγκαλέγκας.