Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΣΑΜΑΡΑΣ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ"

Την ανάγκη η χώρα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ. Ο κ. Σαμαράς είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις και με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της...

κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ζοζέφ Ντολ, και την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Συζητήθηκαν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της χώρας, με σκοπό να περιορισθεί η ύφεση και να μειωθεί η ανεργία.

Ειδικότερα, στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν η ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, η αξιοποίηση των πόρων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, η δημιουργία μίας Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, αλλά και η απεμπλοκή μεγάλων έργων υποδομής.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι η κρίση δεν είναι απλώς οικονομική, καθώς «δοκιμάζονται, με πρωτοφανή σκληρότητα, οι πολίτες και απειλείται η κοινωνική συνοχή».

«Αυτό το αρνητικό κλίμα πρέπει να αντιστραφεί το ταχύτερο. Ώστε να περάσουμε, το ταχύτερο δυνατόν, από το φόβο για τα χειρότερα, στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στην αποκατάσταση της ψυχολογίας της αγοράς», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κατά την άφιξή του στη συνεδρίαση του ΕΛΚ, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε δηλώσει πως «η Ελλάδα πρέπει να βαδίσει στην οδό της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και των δομικών μεταρρυθμίσεων, ωστόσο προέχει και ο παράγοντας ανάπτυξη», ενώ εξέφρασε και την πεποίθησή του πως «η Ελλάδα θα πετύχει».



πηγή: fimotro