Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

«Τα πάνω – κάτω» με τη νίκη Κ. Μητσοτάκη και στη Βοιωτία, κερδισμένοι και χαμένοι

Στην Βοιωτία την πρώτη Κυριακή ψήφισαν 3281 άτομα. Ο Β. Μεϊμαράκης είχε λαβει 1531 ψήφους, ο Κ. Μητσοτάκης 994, ο Α. Τζιτζικώστας 475 και ο Α. Γεωργιάδης 261 ενώ είχαν βρεθεί 20 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια.
Την Δεύτερη Κυριακή υπήρξε μια αποχή της τάξης του 17%, μειώθηκαν όμως σε σχέση με την πρώτη οι ψήφοι του κ. Μεϊμαράκη που έλαβε 1378 και αυξηθήκαν σημαντικά του κ. Μητσοτάκη που έλαβε 1354 και μείωσε την διαφορά από 537 ψηφοδέλτια σε μόλις 24.
Σύμφωνα με τον κ. Λιανό ο νέος Πρόεδρος, ο Κ. Μητσοτάκης όλη αυτή την περίοδο «έπεισε περισσότερο από όλους τους υποψήφιους με τον πολιτικό του λόγο, έπεισε για τις αλλαγές που θέλει να κάνει τις οποίες τις περιμένουμε».
Όπως εκτιμά ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ στο κόμμα δεν θα υπάρξουν τριγμοί αλλά θα υπάρξει ενότητα «για την οποία άλλωστε είχαν δεσμευτεί όλου οι υποψήφιοι».
Την ίδια στιγμή η βάση της Ν.Δ. αναμένει «αλλαγή σε δομές, άνοιγμα γραφείων, τάξη στα οικονομικά, οργάνωση ενός σύγχρονου, ευρωπαϊκού κόμματος που θα λειτουργούνε όλα τα όργανα σωστά και με αξιοκρατία » ενώ θα πρέπει να αποκατασταθεί όπωςε τόνισε ο Γ. Λιανός και «η σύνδεση της βάσης, της κοινωνίας με την ηγεσία που είχε χαθεί τα τελευταία χρόνια από λάθος χειρισμούς».
Να σημειωθεί οτι στη Ν.Δ. εκτιμούν οτι η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη θα επιφέρει σημαντικές εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος σε διάφορες περιοχές όπως και στη Βοιωτία όπου ο Βουλευτής του κόμματος Ευάγγελος Μπασιάκος δεν είχε πάρει δημόσια καμία θέση ενώ ο πρώην Βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας είχε ταχθεί με τον Β. Μεϊμαράκη.
karampelas222Αντίθετα ο πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καράμπελας ο οποίος στις πρόσφατες εκλογές ήταν υποψήφιος με το Ποτάμι αφού αποχώρησε από τη Ν.Δ. διαφωνώντας με «πρακτικές και καταστάσεις που καμία σχέση δεν είχαν με τις αρχές του κόμματος» τώρα στην εκλογή νέου Προέδρου τάχθηκε δημόσια υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

viotianet