Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Καθημερινά γεύματα για 2.500 μαθητές από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο με ευρεία πλειοψηφία η συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» που αφορά στη σίτιση και την προώθηση της υγιεινής διατροφής σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα αποτελεί σκέλος του «Κοινωνικού Πακέτου για τη Στερεά» της Περιφέρειας, για την καταπολέμηση της φτώχειας και τη στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη.
Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 150.000 ευρώ...
υλοποιείται από το ινστιτούτο «Prolepsis» κυρίως με δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και παράλληλη οικονομική στήριξη και από άλλα ιδρύματα και ιδιώτες.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, που εισηγήθηκε την εφαρμογή του προγράμματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δήλωσε για το θέμα:
«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδιά. Αν δεν καταφέρουμε να στηρίξουμε αυτές τις οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τη φτώχεια, θα έχουμε αποτύχει. Εδώ που έχουμε φτάσει ως κοινωνία, οφείλουμε όλοι μας να δείχνουμε την αλληλεγγύη και την υπευθυνότητα μας, όχι μόνο στα λόγια, αλλά με πράξεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ινστιτούτο «Prolepsis» και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».