Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ληξιπρόθεσμη δόση 3.500.000€ πλήρωσε ο Ψυχάρης...

...λίγο προτού απολογηθεί στους οικονομικούς εισαγγελείς...
Eυρώ ευρώ τα μάζευε ο Σταύρος Ψυχάρης και ίσως γι αυτό να καθυστερεί να...
πληρώσει τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ οι οποίοι είναι «μέσα» πάνω από δύο μήνες. Ο λόγος για την ληξιπρόθεσμη δόση δανείου, ύψους 3.500.000 ευρώ (είχε καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2015) την οποία πλήρωσε ο Ψυχάρης...

λίγα εικοσιτετράωρα πριν καταθέσει το υπόμνημα με τις εξηγήσεις του, στους οικονομικούς εισαγγελείς. 
Νομικοί κύκλοι εκτιμούν, όπως αποκάλυψε η «Δημοκρατία»,  ότι η κίνηση αυτή του επικεφαλής του ΔΟΛ έγινε στο πλαίσιο ελιγμού προκειμένου να τύχει καλύτερης ποινικής μεταχείρισης. Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Ψυχάρης κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με την άσκηση σε βάρος του ποινικής δίωξης για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία όσον αφορά τις δανειοδοτήσεις -περίπου 200.000.000 ευρώ- που έχουν χορηγηθεί στον ΔΟΛ από τραπεζικά ιδρύματα.
Ο Ψυχάρης πλήρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατίας», τη ληξιπρόθεσμη.. 
δόση την προηγούμενη Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, ενώ τις έγγραφες εξηγήσεις του τις κατέθεσε διά πληρεξούσιου δικηγόρου τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Η δόση αφορούσε μη επαρκώς εξασφαλισμένο δάνειο, ύψους 96.000.000 ευρώ, στο οποίο είχε ήδη γίνει αναχρηματοδότηση.
Μάλιστα, ο Ψυχάρης φέρεται ότι προχώρησε άρον άρον στην καταβολή της δόσης προκειμένου το δάνειο να φαίνεται ενήμερο εν όψει των εξηγήσεών του στους οικονομικούς εισαγγελείς.
Για να το πετύχει αυτό άφησε σε δεύτερη μοίρα μια σειρά σημαντικών υποχρεώσεων του ΔΟΛ, επιτείνοντας την ανησυχία σχετικά με το μέλλον του ιστορικού συγκροτήματος...

zoornalistas.blogspot