Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

μπράβο στον Μπακογιάννη διότι η Περιφέρεια Στερεάς χτυπάει τη γραφειοκρατία με την ψηφιακή υπογραφή

Σε εφαρμογή η ψηφιακή υπογραφή στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας...
Με στόχο την μείωση του κόστους και της γραφειοκρατίας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρωτοπορεί και συνεχίζει να αναπτύσσει τις εφαρμογές της τεχνολογίας προς όφελος όλων των πολιτών.
Η ψηφιακή υπογραφή στις υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι γεγονός, με πάνω από το 80% των υπαλλήλων της να κάνει χρήση αυτής. Έτσι λοιπόν, 515 από τους 645 υπαλλήλους διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, με αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα, να έχει...
μειωθεί σημαντικά ο χρόνος διεκπεραίωσης των διαδικασιών και ταυτόχρονα να έχει αυξηθεί το επίπεδο ασφαλείας της επικοινωνίας μεταξύ των υπηρεσιών. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά στην πλήρη εφαρμογή των διαδικασιών που επιτρέπουν την ηλεκτρονική διακίνηση όλων των υπηρεσιακών εγγράφων.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε για το θέμα:
«Είμαστε υπερήφανοι, γιατί καταφέρνουμε ένα μεγάλο πλήγμα στον εφιάλτη του δημοσίου αλλά και των πολιτών, τη γραφειοκρατία. Επιθυμία και στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες των σύγχρονων τεχνολογιών για να μπορούν επιτέλους οι πολίτες να εξυπηρετούνται χωρίς ταλαιπωρία και κόστος. Σε αυτή την προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό μας, έχουν δουλέψει πολλοί συνεργάτες και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας. Τους ευχαριστώ όλους ».