Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

«Κάτσε καλά Αλέξη, η ώρα της κρίσης φτάνει και για σένα»

Χαρακτηρίστηκε «η επανάσταση της γραβάτας». Η διαδήλωση των «λευκών κολάρων». Χιλιάδες πολιτικοί μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί και λοιποί ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες βγήκαν χθες στους δρόμους στην πρώτη ουσιαστικά μεγάλη αντίδραση κατά της κυβέρνησης της Αριστεράς. Έχουν ξαναγίνει τον τελευταίο χρόνο διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις, όμως, η χθεσινή χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η αρχή για να ξηλωθεί το πουλόβερ της κυβέρνησης. Πολλοί λένε ότι όλοι αυτοί οι γραβατωμένοι που φώναζαν «κάτσε καλά Κατρούγκαλε» είναι βολεμένοι, δεν νιώθουν τον πόνο του άλλου κ.λπ. Σου λένε «δεν μπορεί ο δικηγόρος και ο γιατρός να φωνάζει για τις εισφορές όταν υπάρχουν τόσοι φτωχοί στην Ελλάδα». Όμως δεν είναι έτσι. Οι περισσότεροι από αυτούς που βγήκαν στους δρόμους είναι του μεροκάματου. Εργάζονται ατέλειωτες ώρες, με αγωνίες και με ανασφάλεια αφού ούτε μισθωτοί είναι και «μπλοκάκηδες» είναι. Κι έρχεται τώρα η κυβέρνηση να τους αρπάξει ό,τι τους απομένει από το εισόδημά τους. Ο Κατρούγκαλος βγαίνει στα κανάλια και μιλά για «ταξική επιλογή», θεωρώντας ότι θα τον πιστεύει ο κόσμος και εκτιμώντας ότι ο κοινωνικός αυτοματισμός θα βοηθήσει την κυβέρνηση να ξεπεράσει τον κάβο.
Η αλήθεια είναι άλλη...
 Οι χιλιάδες που βγήκαν στους δρόμους δείχνει ότι σχηματίζεται ένα κίνημα σαν κι αυτά που εκμεταλλεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για να ανέλθει στην εξουσία. Αυτή τη φορά είναι η επανάσταση των «λευκών κολάρων», των ημιαστών που έστρωσαν τον ποπό τους επί πολλά χρόνια, σπούδασαν, έκαναν μεταπτυχιακά και καλούνται τώρα να βρουν δουλειά με λίγα χρήματα, πολλές ώρες και τον Κατρούγκαλο να βάζει χέρι στην τσέπη τους.
Αύριο δεν θα είναι οι δικηγόροι και οι μηχανικοί. Θα είναι οι αγρότες, θα είναι οι συνταξιούχοι, θα είναι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Θα είναι οι κατώτερες κοινωνικές ομάδες, αυτές που πείστηκαν από τον Αλέξη, τον ψήφισαν και τους κορόιδεψε. Ο Τσίπρας κορόιδεψε πολλούς και τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσει τα επίχειρα της προδοσίας του. Η χθεσινή συγκέντρωση ήταν κομβική, ήταν η αρχή του τέλους και αυτό δεν είναι υπερβολή. Ο επιστημονικός κόσμος της χώρας αντιλαμβάνεται το ψέμα και παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Σιγά – σιγά όλος ο ελληνικός λαός, πλην του κομματικού στρατού που έχει στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους διορισμούς του και τον φανατισμό που καλλιεργεί, θα καταλάβει τι έχει συμβεί τον τελευταίο χρόνο. Θα πάρει το φραγγέλιο κι όποιον πάρει ο Χάρος.
Το τέλος τους πλησιάζει και τίποτε δεν θα τους σώσει. Ελπίζουμε μόνο να έχουν βάλει μυαλό όλοι όσοι τους πίστεψαν και βλέπουν τι ακριβώς καταστροφή έφεραν στη χώρα. Κι ελπίζουμε να μην κάνουν τον Κατρούγκαλο «Ιφιγένεια» για να πέσουν οι τόνοι, όπως παλιότερα έγινε με τον Αρσένη, τον Κοντογιαννόπουλο και άλλους υπουργούς. «Κάτσε καλά Αλέξη, η ώρα της κρίσης φτάνει και για σένα».