Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Κυβέρνηση με τη «βούλα»


Γράφει ο Γιάννης Μπαρδώσας*.
Τελικά μπήκε και επίσημα η «βούλα» για το ποιοι είναι οι υπεύθυνοι της σημερινής κατάσταση της χώρας και ποιο συγκινημένα του λαού της. 
Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και η Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά που μέχρι χθες ασκούσε έντονη κριτική για τις επιλογές της κυβέρνησης αποφάσισαν να μας οδηγήσουν από κοινού πλέον σε γνωστά ή άγνωστα «μονοπάτια». 
Δηλαδή, να εφαρμόσουν την πολιτική που και οι δύο επί της ουσίας πιστεύουν...
Μια πολιτική για την οποία ο κόσμος καθημερινά εκφράζει την αγανάκτησή του και την αποδοκιμάζει με κάθε τρόπο.
Μια πολιτική η οποία θα εφαρμοστεί από τις λεγόμενες προσωπικότητες (μέχρι τη στιγμή που γράφονται τούτες οι γραμμές τα παρακάλια συνεχίζονται) που δεν μπήκαν στην διαδικασία επιλογής από τους πολίτες, που δεν εκτέθηκαν. Απλά και μόνο επειδή «έτυχε».
Και το δικαίωμα του λαού να επιλέγει εκείνος τα πρόσωπα που θα τον κυβερνήσουν πάει.. περίπατο συνοδεύοντας την… οικονομία. 
Κάποιοι άλλοι που μέχρι χθες τάσσονταν υπέρ της «εθνικής» κυβέρνησης, «για την Ελλάδα, ρε γαμώτο», δίνοντας ρεσιτάλ στα τηλεοπτικά παράθυρα τώρα μένουν απ΄ έξω, να συνεχίσουν την κριτική και δεδομένου ότι δεν θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο να συλλέξουν… ψηφαλάκια, διευρύνοντας την εκλογική τους βάση στις εκλογές που ήδη προκηρύχτηκαν!  Να αποδείξουν βρε αδελφέ ότι τους… ζητάει ο κόσμος.
Όσο για ορισμένους άλλους, εκείνοι δεν θέλησαν ούτε να μπουν στο κόπο να πάνε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να εκφράσουν την περίφημη άλλη άποψη, τους λόγους που δεν συμμετέχουν στο εγχείρημα. Είτε πρόκειται για απαξίωση του θεσμού, άρα και ότι αυτός εκφράζει,  είτε για έλλειψη πειστικής και υλοποιήσιμης πρότασης, μικρή σημασία έχει.
 Συμπερασματικά λοιπόν ο καθ΄ ένας κοιτάζει το «μαγαζί» του.
 Κατά συνέπεια το «μπαλάκι» έχει φτάσει στα χέρια των ψηφοφόρων οι οποίοι τώρα καλούνται να κοιτάξουν το μέλλον. Το δικό τους, και των παιδιών τους.
Και φυσικά να αποδείξουν οτι δεν είναι «κουκιά» για μέτρημα, αλλά σκεπτόμενοι πολίτες που ξέρουν και όταν τους δίνεται η ευκαιρία μπορούν να προασπίσουν τα συμφέροντά τους.


Ο Γιάννης Μπαρδώσας είναι δημοσιογράφος εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας ΔΙΑΒΗΜΑ και διαχειριστής της ηλεκτρονικής εφημερίδας tabloid.gr