Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

«ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ» - ΕΝΑΣ ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗ… ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΡΕΝ, ΜΠΑΡΟΖΟ ΚΑΙ ΡΟΜΠΕΪ (ΒΙΝΤΕΟ)


από την Karfitsa.gr



Αυτά που δεν λένε οι πολιτικοί στην Ελλάδα, τόλμησε και είπε μπροστά στον Ολι Ρεν, τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον Χέρμαν φαν Ρομπέι, ένας Βρετανός ευρωβουλευτής. Το όνομα του Νάιτζελ Φάρατζ, φανατικός ευρώ-σκεπτικιστής και σίγουρα άνθρωπος που δεν μασάει τα λόγια του, καθώς μίλησε ανοιχτά για την προσπάθεια υποταγής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Γερμανία...

«Ζούμε υπό γερμανική κηδεμονία, κάτι το οποίο υποτίθεται ότι το ευρώ θα σταματούσε», ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Φάρατζ ο οποίος συνέχεια μίλησε σαν πραγματικός οδοστρωτήρας: «Κάποιοι στο παρελθόν έχυσαν αίμα για να αποφύγουν αυτή τη γερμανική κηδεμονία της Ευρώπης», κάνοντας λόγο για άσκηση μίας μη νομιμοποιημένης πολιτικής των ευρωπαίων αξιωματούχων.
Στη συνέχεια ο επικεφαλής του βρετανικού κόμματος των Ανεξάρτητων, επιτέθηκε εναντίον του προέδρου της ΕΕ Χέρμαν φαν Ρομπέι, του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν. «Διαδραματίσατε και εσείς το ρόλο σας σε αυτό», ήταν τα λόγια του Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος στη συνέχεια έκανε λόγο για κυβερνήσεις - μαριονέτες σε Ελλάδα και Ιταλία.
«Οταν ο Παπανδρέου μίλησε για δημοψήφισμα, τον στριμώξατε και τον διώξατε από την πρωθυπουργία για να φέρετε μία κυβέρνηση - μαριονέτα. Το ίδιο κάνατε και με τον Μπερλουσκόνι, αποφασίζοντας ότι πρέπει να φύγει. Πρέπει να λογοδοτήσετε για όσα έχετε κάνει και να απομακρυνθείτε από τις θέσεις σας», τόνισε σε έντονο ύφος ο Βρετανός ευρωβουλευτής.
«Υαινες της Ευρώπης»
Για το τέλος, ο κ. Φάρατζ επεφύλαξε μερικά «γαλλικά» για την τριπλέτα της Ευρωπαϊκής Ενωσης τους οποίους χαρακτήρισε «ύαινες» αναφορικά με τον τρόπο που ενήργησαν σε Ελλάδα και Ιταλία, ενώ για τον κ. φαν Ρομπέι είπε χαρακτηριστικά ότι τον είχε αδικήσει λέγοντας παλιότερα ότι θα ήταν σιωπηλός δολοφόνος: «Είχα κάνει λάθος όταν το είπα γιατί είστε θορυβώδης και μάλιστα πολύ» κατέληξε! Ο Βρετανός είπε αλήθειες που ενόχλησαν και αυτό φάνηκε στο ύφος των δήθεν ατάραχων… εταίρων μας.