Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

To “κρυμμένο μυστικό” με τις έγγραφες δεσμεύσεις

από το statesmen.gr
ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αυτή η ιστορία της «δέσμευσης» της Ελλάδος έναντι της Τρόικας,  με τις προσωπικές υπογραφές των κυρίων Παπανδρέου και Σαμαρά, ως προϋπόθεσης για την καταβολή της 6ης δόσης,  είναι,  ένας χονδροειδής και συγχρόνως αστείος  εκβιασμός.
Οι κύριοι επί κεφαλής της Τρόικας και οι άλλοι κυρίες και κύριοι εταίροι, φίλοι, σύμμαχοι και δανειστές μας,   γνωρίζουν πολύ καλά ότι  οι υπογραφές που ζητούν,  δεν παρέχουν καμία «εγγύηση» για  οποιαδήποτε τυχόν μέλλουσα απαίτησή τους. Απολύτως καμία...
Γιατί τη συνέχεια των Κρατών και των υποχρεώσεών τους την εξασφαλίζουν μόνο οι νόμιμες  Κυβερνήσεις και όχι, ως πρόσωπα, οι (πάντα, άλλωστε) προσωρινοί αρχηγοί των Κομμάτων,  που και αυτά μπορεί να είναι εφήμερα.
Ο κ. Παπανδρέου π.χ. πόσο θα είναι ακόμη αρχηγός του ΠΑΣΟΚ; Μερικές εβδομάδες; Δυο  μήνες; Και αν.  Θα ζητήσουν λοιπόν υπογραφή και από όλους τους υποψήφιους διαδόχους του; Και αν προκύψει κάποιος απρόβλεπτος;
Αν θέλουν όμως απλώς  να υπογραμμίσουν την αναξιοπιστία μας ως χώρας,  τότε την υπογραφή του κ. Παπανδρέου και μόνο έπρεπε να ζητήσουν, όχι και του κ. Σαμαρά! Ας μην επανερχόμαστε όμως στον τέως πρωθυπουργό και σκιάζομε την Κυβέρνηση Παπαδήμου.
Ο κ. Σαμαράς, με την αμετακίνητη επιμονή του να υποστηρίζει πάντοτε –παρά τις αφόρητες πιέσεις τους- τις απόψεις του (που ήδη αποδεικνύονται και ως οι  ορθές) έδωσε το μέτρο της  αξιοπιστίας του λόγου του, χωρίς υπογραφές και συμβόλαια.
Δεν ζητούν όμως πράγματι αυτές τις υπογραφές, ως «εγγύηση». Καθόλου!
Τις ζητούν είτε για να χρησιμοποιήσουν  την  άρνηση  Σαμαρά ως πρόσχημα και να «ξεφορτωθούν» εκείνοι τα συμφωνηθέντα είτε  μόνο ως  επίδειξη  απαξίωσης του πολιτικού  συστήματος και της χώρας μας.
Αφού λοιπόν ο κ. Τόμσεν και οι  άλλοι, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ο  κ. Σαμαράς μπορεί κάλλιστα να υπογράψει αυτό το «ραβασάκι», χαμογελώντας  για  την… «εγγύηση»!  Θα πρόκειται για  ένα χαρτί εικονικής πραγματικότητας. Αν το παραλάβουν αυτό το χαρτί, εκείνοι θα έχουν χάσει τη δική τους σοβαρότητα.