Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Σαμαράς: "Ούτε σε πόλεμο 6 χρόνια ύφεση!"

από το parapolitika.gr


Ούτε σε πόλεμο δεν είχαμε 6 χρόνια ύφεση τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, κατα την διάρκεια της συνάντησης του σήμερα με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ. Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι αν γινόταν περικοπή 13ου και 14ου μισθού και μόνο από αυτό θα προκαλούνταν ύφεση της τάξης του 3,5% και θα διπλασιαζόταν η προβλεπόμενη ύφεση και θα έφθανε...
στο 7%.Ο κ. Σαμαράς επέμεινε λέγοντας ότι είναι πρωτοφανές και ότι ούτε σε περίοδο πολέμου μία χώρα δεν είχε έξι χρόνια ύφεσης.
Επίσης πρόσθεσε ότι είναι παράδοξο να μην ζητούν ούτε οι εργοδότες περικοπές στον ιδιωτικό τομέα και παρόλα αυτά να τίθεται σαν θέμα.
Στο πλαίσιο αυτό, διαβεβαίωσε την ηγεσία της ΓΣΕΕ ότι δεν θα στηρίξει πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την περικοπή των μισθών. "Δεν λύνονται τέτοια θέματα με νομοθετικές παρεμβάσεις", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι "προσδοκά από τον διάλογο των κοινωνικών εταίρων που είναι σε εξέλιξη".
Ο κ. Σαμαράς είπε ότι φυσικά και πρέπει να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο το μισθολογικό κόστος είναι στην δέκατη έβδομη θέση των συντελεστών που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα.