Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΑΣΠΡΑ, ΚΟΚΚΙΝΑ, ΚΙΤΡΙΝΑ. ΜΠΛΕ…


20120131-203451.jpgΗ αλήθεια είναι ότι και επίτροπο
έχουμε και την εθνική μας
κυριαρχία έχουμε παραχωρήσει
σε δόσεις στις δάνειες δυνάμεις…
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
neleftheroglou@dimokratianews.gr
Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά για τον τόπο, θα μπορούσαμε και να γελάσουμε με όσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Μέχρι και ο Γιώργος Παπανδρέου, ναι, ο γνωστός «γιες μαν» της τρόικας, ανακάλυψε στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τις… κόκκινες γραμμές και αποφάσισε να το παίξει Τσε Γκεβάρα. Αν υπήρχαν νόμος και τάξη, αυτός ο άνθρωπος, όπως και οι τροϊκανοί, που μας έρχονται με ύφος χιλίων καρδιναλίων, θα έπρεπε ήδη να έχουν συλληφθεί. Ο πρώτος για εσχάτη προδοσία και οι άλλοι για…

ιατρικό έγκλημα, μια και έδωσαν σε έναν ολόκληρο λαό λάθος φάρμακο και τον οδηγούν σε τραγικό τέλος – χωρίς, μάλιστα, να έχουν το θάρρος να ψελλίσουν μια συγγνώμη και να ομολογήσουν την αποτυχία τους.
Τώρα το παιχνίδι -μάλιστα, αυτόν τον όρο χρησιμοποίησε ο υπερφίαλος Ευάγγελος Βενιζέλος για τις διαπραγματεύσεις, αφού έτσι το βλέπει- χοντραίνει για άλλη μια φορά.
Αντί όμως να πουν και πάλι την αλήθεια ο δοτός πρωθυπουργός και οι υποστηρικτές του, συνεχίζουν τα παπανδρεϊκά κόλπα, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα.
Ψέμα πρώτο: Δεν δεχόμαστε, λέει, επίτροπο, γιατί αυτό θα περιόριζε την εθνική μας κυριαρχία και θα μας οδηγούσε σε Κατοχή. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα έχει επίτροπο. Τον κ. Χορστ Ράιχενμπαχ. Οσο για την εθνική μας κυριαρχία, όποιος διαβάσει το Μνημόνιο και τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου θα δει ότι αυτό ήδη έχει γίνει. Οπότε ας σταματήσουν την κοροϊδία.
Ψέμα δεύτερο: Η ιστορία με τις επικουρικές και τους μισθούς. Ποιες μειώσεις δεν θα δεχτούν, αλήθεια; Εχουν βγει στην αγορά; Ξέρουν τι κατάσταση ζούγκλας έχει δημιουργηθεί με εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους; Γνωρίζουν ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν υιοθετήσει το δόγμα «δούλεψε σκληρά, δούλεψε με λιγότερα λεφτά για να έχεις δουλειά αύριο;» Προς τι λοιπόν οι κορόνες; Και οι μισθοί έχουν ήδη περικοπεί παντού και χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί και οι συντάξεις έχουν γίνει όσο ένα… αντίδωρο.
Ψέμα τρίτο: Κάνουμε τα πάντα για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Η αλήθεια είναι ότι οι Ελληνες έχουν ήδη χρεοκοπήσει.
Ψέμα τέταρτο: Δεν προλαβαίναμε να γίνουν εκλογές γιατί οι ημερομηνίες πίεζαν. Δυο μήνες μετά αποδεικνύεται ψέμα και αυτό. Διότι βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο και χειρότερο θα λέγαμε από την ημέρα που φυγάδευσαν τον κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία.
Η πιο πικρή όμως αλήθεια είναι αυτή που έρχεται και έχουν ήδη συμφωνήσει και αφορά το αγγλικό δίκαιο.
Αυτό θα σημάνει, μαζί με το περιβόητο σχέδιο «Εύρηκα», το οριστικό ξεπούλημα της χώρας. Ως τότε ας αφήσουμε να αρμενίζουν μαζί με τους Τούρκους στο Αιγαίο τα άσπρα, κόκκινα, κίτρινα και μπλε καραβάκια, ώσπου να τελειώσει το ταξίδι τους στις κάλπες.

από το olympia.gr