Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ. Η ΥΓΙΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΡΑΖΕΙ

Άρθρο του Περιφερειακού Συμβούλου Στερεάς Ελλάδος (Π.Ε.Φωκίδος) Κώστα Παπαθανασίου στην εφημερίδα ΑΞΙΑ της 28ης Ιανουαρίου 2012, αναφορικά με τα προδοτικά παιχνίδια των επιχειρηματιών της εγχώριας διαπλοκής και τις επικίνδυνες ανοησίες τους περί επιστροφής στη δραχμή!


ακολουθεί το πλήρες άρθρο



Τελικά αυτό πού δεν τολμούν...
να προφέρουν καν οι σημερινοί Έλληνες πολιτικοί το διατύπωσε ευθαρσώς ένας ξένος κερδοσκόπος, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος George Soros. Στο περιθώριο του διεθνούς οικονομικού forum, πού διεξάγεται στο πολυτελές θέρετρο του Davos στην Ελβετία, δήλωσε ότι «ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα πού αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι ότι υπάρχει μια πανίσχυρη ομάδα πού τάσσεται ευνοϊκά στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Πολλοί ιδιοκτήτες εφημερίδων και μεγάλοι επιχειρηματίες της χώρας έχουν πολύ μεγάλο συμφέρον να διακανονίσουν τις οφειλές τους προς το Ελληνικό Κράτος σε υποτιμημένες δραχμές παρά σε ευρώ». Το πρόβλημα πού ανέδειξε ο γνωστός γκουρού των αγορών αποτελεί θλιβερή πραγματικότητα στην υπό πτώχευση χώρα μας.

Υπάρχουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, κυρίως κρατικοδίαιτου χαρακτήρα, πού πραγματικά επιθυμούν την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη και την υιοθέτηση νέου υποτιμημένου νομίσματος. Ποιοι εκφράζουν αυτά τα συμφέροντα; Κυρίως όσοι επιχειρηματίες δημιουργήθηκαν σύμφωνα με το αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Τότε, δυστυχώς, βρήκε πρόσφορο έδαφος και έλαβε σάρκα και οστά μια τάξη αδίστακτων τυχοδιωκτών, οι οποίοι, εισερχόμενοι δυναμικά και με θράσος στο παραπαίον επιχειρηματικό γίγνεσθαι των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης, κατόρθωσαν να υφάνουν έναν ισχυρότατο ιστό συμφερόντων πολιτικής εξουσίας, εκδοτικών επιχειρήσεων, εργολάβων δημοσίων έργων και προμηθευτών του Κράτους. Το φαινόμενο έλαβε τις γνωστές του τερατώδεις διαστάσεις με την άλωση του Κράτους από τους ψευδοσοσιαλιστές του Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του 1980. Οι πολιτικοί των επόμενων δεκαετιών, προσπαθώντας να μιμηθούν, παρά να ανατρέψουν, την καταστροφική πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου, συντήρησαν, για να μην πω ενίσχυσαν, το τέρας της διαπλοκής επιχειρηματικής και εκτελεστικής εξουσίας. Αυτοί λοιπόν είναι πού σήμερα, αφού απομύζησαν το Κράτος, αφού υπερδανείστηκαν δισεκατομμύρια ευρώ από το εξαρτώμενο τραπεζικό κατεστημένο, αφού, τέλος, μετέφεραν τα πλούτη τους στο εξωτερικό, τώρα επιθυμούν την πτώχευση της χώρας και την επιστροφή στις μέρες της δραχμής. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα εκμηδενίσουν τις οφειλές τους δραχμές σύμφωνα με τους ευσεβείς πόθους τους) και με τα πολύτιμα ευρώ, πού έχουν αποκρύψει στην αλλοδαπή, ευελπιστούν να εξαγοράσουν τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας με ελάχιστο τίμημα. Στα σατανικά και προδοτικά τους σχέδια έχουν βρει μερικούς πρόθυμους συμμάχους ανάμεσα στους έξαλλους συμπλεγματικούς αριστερούς (είτε της σταλινικής, είτε της ψευδοπροοδευτικής πλευράς), στους άμυαλους ακραίους εθνικιστές και στους αφελώς σκεπτόμενους, πλην όμως αδίκως  πληττόμενους, χαμηλοεισοδηματίες και ανέργους.

Αποτελεί χρέος των ηγητόρων της κοινωνίας μας και ιδιαίτερα της αστικής τάξης αυτής της χώρας, αν υπάρχει ακόμη, να ορθώσουν το ανάστημά τους, να αντιδράσουν αποφασιστικά και να πραγματοποιήσουν την ειρηνική επανάσταση πού έχει ανάγκη ο τόπος, προκειμένου να απομονώσουν το τέρας της διαπλοκής, πού όσο ψυχορραγεί τόσο επικίνδυνο γίνεται και να ανατρέψουν το σάπιο σύστημα των ανίκανων πολιτικών συντεχνιών, των διεφθαρμένων κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, των άβουλων «πνευματικών» ταγών, μαζί με τα μίσθαρνα όργανά τους: εκδότες, δημοσιογράφους, συνδικαλιστές, επίορκους δημοσίους υπαλλήλους και ανέντιμους κρατικούς λειτουργούς.

Η υγιής πατριωτική ελληνική κοινωνία πρέπει να εκφραστεί άμεσα μέσω εκλογών, έχοντας απομυθοποιήσει εντελώς τους άλλοτε κραταιούς επιχειρηματίες και τα όργανά τους. Αναμένει επίσης να ακούσει τη φωνή της αδιάβλητης, αδέκαστης και τυφλής Δικαιοσύνης να επιβάλλει σκληρές ποινές στους προδότες πολιτικούς, επιχειρηματίες, κρατικούς λειτουργούς και σε όσους προσέβαλλαν βάναυσα την υπερηφάνεια του Έλληνα. Μόνο έτσι θα εμπιστευθεί ξανά η κοινωνία το καινούργιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα, πού θα της δώσει ξανά προοπτική, ελπίδα και αισιοδοξία.