Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ομόφωνη έγκριση της μελέτης για την «Ανακατασκευή του Ξενία Λιβαδειάς» από το Δημοτικό Συμβούλιο


από το LAMIA & STEREA NEWS

Σύντομα αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο που αφορά στην ανακατασκευή του Σουριστικού Περιπτέρου «ΞΕΝΙΑ» μετά την παραχώρησή του για 30 χρόνια, από την Ελληνικά Σουριστικά Ακίνητα Α.Ε. προς το Δήμο Λεβαδέων.

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίασή του την Σετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 εγκρίθηκε η μελέτη που συνέταξαν η Σεχνική Τπηρεσία του Δήμου Λεβαδέων για το έργο : « ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΞΕΝΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ »...

Αντικείμενο της εν λόγω μελέτης είναι η επισκευή και η στατική ενίσχυση της κατασκευής με γνώμονα πάντα το κτήριο μετά τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν έτσι ώστε να διατηρηθεί η αρχική του μορφή.

Οι εργασίες που προβλέπονται να γίνουν για την εκτέλεση του ανωτέρου έργου είναι:

 Καθαίρεση επιστεγάσεως, επιχρισμάτων και επιστρώσε-ων τοίχων και δαπέδων ώστε να αποκαλυφθεί ο αρχικός φέρον οργανισμός του κτηρίου.

 Ενίσχυση της παλιάς πέτρινης φέρουσας τοιχοποιίας με τσιμεντενέσεις και στη συνέχεια αρμολόγηση ή κατα-σκευή νέων επιχρισμάτων.

 Ενίσχυση των στοιχείων σκυροδέματος με ανθρακονή-ματα και ανθρακοελάσματα.

 Κατασκευή ξύλινης στέγης.

 Επικάλυψη της ξύλινης αλλά και της στέγης από σκυρό-δεμα με σχιστόπλακες.

 Κατασκευή ξύλινων εξωτερικών κουφωμάτων.

 Κατασκευή ηλεκτρομηχανολογικών και υδραυλικών στοιχειωδών υποδομών για μελλοντική σύνδεση του κτιρίου με τα αντίστοιχα δίκτυα.

 Επισκευές στον εξωτερικό χώρο που αφορούν κατεστραμμένα τμήματα της πλακόστρωσης και των μικρών πέτρινων τοίχων πέριξ των διαδρόμων πρόσβασης.

Η υλοποίηση της κατασκευής θα πραγματοποιη-θεί σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης ενώ θα τηρηθούν αυστηρά όλοι οι κανονισμοί ασφάλειας και υγιεινής.
Η δαπάνη που απαιτείται 349.999,99 € συμπεριλαμβανομένου του Υ.Π.Α. και θα καλυφθούν από πιστώσεις Σ.Α.Σ.Α .

Με θετικά σχόλια υποδέχθηκαν οι επικεφαλής των συνδυασμών που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μελέτη για την ανακατασκευή του ιστορικού κτηρίου του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς, το οποί-ο αποτελεί κόσμημα και ορόσημο για την περιοχή της Κρύας.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κατά το κλείσιμο της συζήτησης σημείωσε ότι: «Η σημερινή συνεδρίαση ήταν ιστορική καθώς ελήφθη η απόφαση για την έγκριση της μελέτης ανακατασκευής του ΞΕΝΙΑ. Η διεκδίκηση και η αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του ΞΕΝΙΑ ήταν προεκλογική μας δέσμευση προς τον λαό της Λιβαδειάς». και πρόσθεσε ότι «στη συνέχεια με την βοήθεια των Υπηρεσιών του Δήμου καταφέραμε και ολοκληρώσαμε μια δύσκολη πραγματικά μελέτη και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι άμεσα θα δημοπρατηθεί το έργο και στη συνέχεια σε περίπου 6 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί το στολίδι της Λιβαδειάς».