Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Αγγελάκας Μανώλης: Όταν μία ζωή αξίζει με το ζόρι 700 Ευρώ

Από το parapolitika.gr
Συντάκτης: Μανώλης Αγγελάκας
 
Μόνο σοκ μπορεί να προκαλέσει η είδηση, που πρόσφατα είδε το φώς της δημοσιότητας, ότι τα εξαρτημένα από ναρκωτικές ουσίες άτομα δεν διστάζουν να κολλήσουν τον ιό του AIDS προκειμένου να εισπράξουν το επίδομα των οροθετικών που ανέρχεται στα 700 ευρώ το μήνα.
Γεγονός είναι, ότι η μεγάλη αύξηση του ποσοστού των νέων μολύνσεων του ιού του AIDS πρέπει να σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές του κράτους. Η πολιτεία οφείλει να πάρει άμεσα μέτρα προφύλαξης...
 Τόσο για τους ναρκομανείς, που συνήθως κολλάνε τον ιό από την επαναχρησιμοποίηση των συρίγγων, όσο βεβαίως και του ευρύτερου πληθυσμού, που μολύνεται μέσω της σεξουαλικής επαφής, όταν δεν χρησιμοποιούνται οι απαραίτητες προφυλάξεις.
Διανύουμε μία ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική περίοδο σαν χώρα και οι πολίτες δοκιμάζονται πολύ σκληρά. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες όμως δεν επιτρέπεται να επικρατήσει η απελπισία. Η αντιμετώπιση του ΑΙDS είναι στοίχημα ζωής. Καθώς – εν δυνάμει – όλοι μπορούν ενδεχομένως να νοσήσουν από αυτή την εφιαλτική ασθένεια, πρέπει να ξεκινήσει από πλευράς του Υπουργείου Υγείας και όλων των συναρμόδιων φορέων ένας νέος κύκλος ενημέρωσης των πολιτών. Διότι η γνώση αποτελεί το ισχυρότερο όπλο στον πόλεμο αυτό. Επίσης θεωρώ απόλυτη ανάγκη να παρθούν γρήγορα αποφάσεις και να κινητοποιηθούν οι κρατικοί μηχανισμοί, ώστε να ανακοπεί αυτή η ανοδική τάση μετάδοσης του ιού του AIDS, που ενέχει τεράστιους κινδύνους για τις μελλοντικές γενιές.
O Μανώλης Αγγελάκας, Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS την 1η Δεκεμβρίου