Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

«Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, για την ενίσχυση της τεχνολογικής εκπαίδευσης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρέμβαση πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Βοιωτίας στην Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, κα Άννα Διαμαντοπούλου. Αντικείμενο της παρέμβασης, υπήρξε, μετά από πρόταση του Διευθυντή ΣΕΚ Θήβας, κ. Θεόδωρου Θεοδώρου, η αναγκαιότητα επέκτασης της δευτεροβάθμιας τεχνολογικής εκπαίδευσης, στο τομέα της «πράσινης» ενέργειας και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.
Το Επιμελητήριο Βοιωτίας επισήμανε, ότι η προοπτική ανάπτυξης της «πράσινης» ενέργειας αποτελεί μια από τις λίγες περιπτώσεις, όπου η αξιοποίηση της θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην χειμαζόμενη οικονομία μας...

Επίσης, ότι ένας άλλος τομέας, που θα μπορούσε να προσδώσει συγκριτικό πλεονέκτημα στην ελληνική επιχειρηματικότητα είναι η εκμετάλλευση των, υψηλής ποιότητας, αγροτικών προϊόντων, που παράγει η ελληνική γη, με την τυποποίηση και την μεταποίηση τους.
Ειδικά για την Βοιωτία, η οποία διαθέτει ικανές καλλιεργήσιμες εκτάσεις, στο κωπαϊδικό και παρακωπαϊδικό πεδίο, η επεξεργασία τοπικών αγροτικών προϊόντων θα έδινε ώθηση στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα και οικονομία.
Ακόμη, η γειτνίαση της με την Αττική, η οποία αποτελεί τον μεγάλο καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας, ενισχύει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της «πράσινης» ενέργειας στον τόπο μας.
 Στο πλαίσιο αυτό και καθώς ελλείπει η σχετική ειδικότητα από την δευτεροβάθμια τεχνολογική εκπαίδευση, προτείναμε, όπως εισαχθεί στο πρόγραμμα του νέου Τεχνολογικού Λυκείου, των ειδικοτήτων «συντηρητές φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων» και «τμήμα τυποποίησης & μεταποίησης αγροτικών προϊόντων».
 Η εισαγωγή αυτή των νέων ειδικοτήτων θα εξυπηρετούσε την επιχειρηματική κοινότητα και θα κατεύθυνε τους μαθητές των Τεχνολογικών Λυκείων, σε επαγγελματικές δεξιότητες, που αναζητά η αγορά και έχει ανάγκη  η τοπική οικονομία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Αγνιάδης