Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ο Σαμαράς “βάζει φρένο” στο Μνημόνιο



Το μεγάλο «φρένο» στη διολίσθηση της ελληνικής κοινωνίας προς μια καθημερινή πραγματικότητα που σπρώχνει τους πολίτες στην απόγνωση και τη μελαγχολία, βάζει ο Αντώνης Σαμαράς, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό, και διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για την άμεση προσφυγή στις κάλπες, όπως ζητά η πλειοψηφία των πολιτών.
Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου...
, η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε με έντονο τρόπο, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί και δεν θα συναινέσει σε τυχόν απόφαση για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων. Ακυρώνοντας έτσι τους σχετικούς σχεδιασμούς του Γιώργου Κουτρουμάνη, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το οικονομικό επιτελείο.
Η Συγγρού χάραξε τη δική της «κόκκινη γραμμή», επισημαίνοντας ότι μια τέτοια μείωση στις επικουρικές συντάξεις είναι ένα μέτρο το οποίο δεν μπορεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία είναι ένα σχήμα ειδικού σκοπού και περιορισμένου χρόνου.
Το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι βαρύ, με τον Λουκά Παπαδήμο να αναζητεί τους καλύτερους δυνατούς χειρισμούς, ενώ και μεταξύ των κορυφαίων υπουργών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ επικρατούν δεύτερες σκέψεις, αναφορικά με την εικόνα την οποία εκπέμπει η κυβέρνηση, με το Κίνημα να εξακολουθεί να πληρώνει βαρύ λογαριασμό για το Μνημόνιο.