Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΑΚΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ;;; ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ STANDARD & POOR'S

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκε την αξιολόγηση του διεθνούς οίκου Standard & Poor's για την οικονομία της χώρας του ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας Συμεών Ντιάνκοφ. Μόνο δύο χώρες αξιολογήθηκαν φέτος με σταθερή προοπτική», δήλωσε...
ο Ντιάνκοφ σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Standard & Poor' s, που επιβεβαιώνει το σταθερό outlook της βουλγαρικής οικονομίας...



Σύμφωνα με το bούλγαρο υπουργό, η πιο σημαντική είδηση είναι το γεγονός ότι ο διεθνής οίκος ενδέχεται να εξετάσει την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Βουλγαρίας αν η κυβέρνηση συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και κατορθώσει να τις θέσει σε πλήρη εφαρμογή.

O Ντιάνκοφ υποστηρίζει ότι οι καίριες μεταρρυθμίσεις που επηρεάζουν την απόφαση της Standard & Poor' s περιλαμβάνουν «την ισχυρή και συνεπή κυβερνητική πολιτική στον τομέα της δημοσιονομικής πειθαρχίας, το χαμηλό δημόσιο χρέος σε ξένο και εγχώριο νόμισμα και τη δυνατότητα για ανάπτυξη σε περίοδο πέντε ετών».

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων, τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν το συνταξιοδοτικό σύστημα, καθώς και τις δομικές μεταρρυθμίσεις στο σιδηρόδρομο της χώρας.



από το fimotro