Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Αλέκος Στάϊκος: υδροδότηση του Ελεώνα και του Νεοχωρακίου με νερό από το Μόρνο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θήβα, 17-02-2012
Αρ.Πρωτ.: 186
Η ΔΕΥΑΘ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έγινε η αρχή στα έργα για την υδροδότηση του Ελεώνα και του Νεοχωρακίου με νερό από το Μόρνο.

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου υπεγράφη, η μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΥΑΘ κ. Αλέκου Στάϊκου και του εκπροσώπου της αναδόχου εργολαβικής εταιρείας «ΕΡΓΟΔΟΜΙΚΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ» κ.Σπύρου Μπεκρή, η σύμβαση για την κατασκευή του πρώτου έργου «Κατασκευή Εξωτερικού Υδραγωγείου για τις Τοπικές Κοινότητες Νεοχωρακίου και Ελεώνα Δήμου Θηβαίων». Ταυτόχρονα...
έγινε η εγκατάσταση του εργολάβου.

Το έργο αυτό είναι το πρώτο από δυο με τα οποία οι δυο κοινότητες θα τροφοδοτηθούν με νερό από το υδραγωγείο (κανάλι) του Μόρνου διυλισμένο στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΘ, απ’ όπου εξάλλου τροφοδοτείται ολόκληρη η πόλη της Θήβας.

Το δεύτερο έργο, αποτελεί αναβάθμιση, επέκταση των υπαρχόντων διυλιστηρίων για να καλυφθεί η πρόσθετη ζήτηση και άμεσα αναμένεται η δημοπράτησή του.

Η χρηματοδότηση του έργου, προϋπολογισμού μελέτης 2.417.973 €, γίνεται μέσω ΕΣΠΑ από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικούς Πόρους, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από πόρους της ΔΕΥΑΘ.


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Αλέκος Σταϊκος