Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Παπαθανασίου Κώστας: Εκλογές τώρα και νέα κυβέρνηση.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΞΙΑ της 18ης Φεβρουαρίου.


Τεράστιες οι ευθύνες όσων αποδέχονται την ταπείνωση της χώρας

Χειρότερο από τα μέτρα, πού εκβιάζεται να λάβει η κυβέρνηση, είναι η χωρίς όρια προσβολή των Ελλήνων και της Ελληνικής Δημοκρατίας από τους ξένους δανειστές μας. Οι πιέσεις, οι ειρωνείες και οι πρόσθετοι εκβιασμοί, πού δέχεται καθημερινά η Ελληνική κυβέρνηση και σύμπας ο πολιτικός κόσμος της, από τους κραταιούς εταίρους μας, είναι ενδεικτικές της  απαξιωτικής άποψης πού έχουν για μας οι Ευρωπαίοι. Αντιμετωπίζουν την Ελλάδα με υπεροψία και δεν διστάζουν να δημοσιοποιούν με άγαρμπο και ανοίκειο τρόπο την κάκιστη άποψή τους για τη χώρα μας.
Οι συνέπειες της άφρονος...
πολιτικής δεκαετιών και ιδιαίτερα της ανεκδιήγητης διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου των τελευταίων δύο ετών έφερε την Ελλάδα στο σημείο να μην υπολογίζεται σοβαρά από καμία Ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Οι ξένοι πλέον ανοιχτά αμφισβητούν κάθε προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης και μένουν παγερά αδιάφοροι στις θυσίες του ελληνικού λαού. Ζητούν όλο και περισσότερες δεσμεύσεις, αδιαφορώντας για τις τραγικές επιδράσεις των άδικων μέτρων πού απαιτούν. Η Ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με «το πιστόλι στον κρόταφο» και τα κόμματα πού την στηρίζουν έχουν περιέλθει σε πρωτόγνωρα αδιέξοδα. Από τη μια αντιμετωπίζουν τα τελεσίγραφα των δανειστών μας, από την άλλη νοιώθουν την πίεση της κοινωνίας, πού κινδυνεύει να εκραγεί και τα πάντα να διαλυθούν.
Η ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση και οι ανατροπές στη σύνθεση του πολιτικού σκηνικού, πού επακολούθησαν, αποτελούν ελάχιστο δείγμα για το τι αναμένεται να ακολουθήσει την εκβιαστική, προσβλητική και υπεροπτική τακτική των ισχυρών του Γερμανικού άξονα. Είναι επιτακτική η προσφυγή στο λαό και η προκήρυξη άμεσων εκλογών γρήγορα. Ευθύνες πρέπει να αναλάβει πλέον ο κάθε πολίτης, να αναδείξει τα πρόσωπα πού τον εκφράζουν και θα αναλάβουν να συνομιλούν και να διαπραγματεύονται με τους ξένους σε διαφορετική βάση όμως, την οποία θα ορίσει ο λαός με ισχυρή νομιμοποίηση.
Η Ελλάδα θα μπορεί να πορευθεί με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια μόνο όταν εκλεγεί κυβέρνηση, πού θα συνομιλεί με τις ομόλογές της κυβερνήσεις και όχι με τους υπαλλήλους της τρόϊκα. Είναι αδιανόητο το Πρωθυπουργικό γραφείο και τα γραφεία των Υπουργών να είναι ανοιχτά μέρα και νύχτα για τους άχρωμους και άοσμους τροϊκανούς. Είναι εξευτελιστικό να δέχεται σοβαρή Ελληνική κυβέρνηση να συζητά τα τελεσίγραφα των ξένων γραφειοκρατών με το ποταπό και υποτιμητικό ύφος πού μας έχουν συνηθίσει.
Οι Έλληνες μπορούν να υπομείνουν την υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου, δεν μπορούν να ανεχθούν όμως την καταπάτηση της αξιοπρέπειάς τους και την απώλεια του σεβασμού από την πλευρά των ξένων «εταίρων» μας, πιο συγκεκριμένα των Γερμανών επικυρίαρχων, πού με τη βοήθεια εγχώριων προδοτών, αλλά και με τη συνηγορία επιπόλαιων και ασυγχώρητων πολιτικών του παρελθόντος, έχουν γονατίσει τον Έλληνα πολίτη και καταβαραθρώσει της εθνική του αξιοπρέπεια.
Πρώτα να ανακτήσουμε το κύρος μας ως χώρα και μετά θα μπορέσουμε να ανατάξουμε τη διαλυμένη οικονομία μας. Γι’ αυτό άμεσα εκλογές και ισχυρή λαϊκή εντολή στους πατριώτες Έλληνες, πού θα διαβουλευθούν με σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης τη σωτηρία της χώρας μας.