Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Σαμαράς: Σημαντική και θετική η απόφαση του Eurogroup

από το parapolitika.gr

Από την Λευκωσία όπου βρίσκεται,ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από τη Λευκωσία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, στην πρώτη αντίδρασή του μετά την έγκριση του νέου προγράμματος δανειοδότησης της Ελλάδας τόνισε ότι «η απόφαση του Eurogroup είναι σημαντική και θετική, γιατί απομακρύνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας, διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική, δίνει τη δυνατότητα να γίνει βιώσιμο το χρέος και ανοίγει το δρόμο για εκλογές».


Διευκρίνισε επίσης ότι «χωρίς τη θετική ψήφο του κόμματος...
, δεν θα υπήρχε ούτε η δυνατότητα κουρέματος του χρέους, ούτε μείωσης του κόστους δανεισμού της χώρας, ούτε η σύναψη ενός νέου δανείου. Αποφάσεις, που αναδεικνύουν τη μεγάλη διαφοροποίηση, για ΄μας, μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου και καταδεικνύουν την ορθότητα των επιλογών μας».

Τόνισε, επίσης, ότι «σήμερα, κλείνει ένας κύκλος αβεβαιότητας, ασάφειας και παλινωδιών, που πριν δυο χρόνια άνοιξε το ΠΑΣΟΚ, με τις πράξεις και τις παραλείψεις του» ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι δημιουργείται ελπίδα πως και η Ευρώπη θα μεταστραφεί από τις πολιτικές της μονόπλευρης ύφεσης και θα κατανοήσει τη μεγάλη προτεραιότητα για την ανάπτυξη του τόπου.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «σε μια Ελλάδα που πονάει και μ' έναν λαό που υποφέρει, δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς» και κατέληξε ότι «στη μεγάλη μάχη για ανάκαμψη της Ελλάδας που τώρα αρχίζει, η Νέα Δημοκρατία θα πρωτοστατήσει».