Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PULSE ΓΙΑ «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» - ΔΕΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ, ΒΓΑΖΕΙ Η ΑΝΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗΣ ΨΗΦΟΥ...


από το karfitsa.grΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PULSE ΓΙΑ «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» - ΔΕΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ, ΒΓΑΖΕΙ Η ΑΝΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗΣ ΨΗΦΟΥ...
Κόλαφος για τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στη μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, είναι η νέα δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι». Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ καταγράφουν σημαντικές απώλειες, με το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας να φαντάζει… όνειρο θερινής νυχτός για τη ΝΔ, την ίδια ώρα που τα ποσοστά του Κινήματος θυμίζουν κάτι από τα τέλη της δεκαετίας του ‘70.
Στο ερώτημα «πρόθεσης ψήφου», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 19%,     το ΠΑΣΟΚ μόλις 9,5%, το ΚΚΕ σταθερά στην τρίτη θέση με 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ διπλασιάζει τα ποσοστά του στο 8,5%, η Δημοκρατική Αριστερά σαρώνει με το 8% που λαμβάνει, ενώ ο ΛΑΟΣ πέφτει κατά πολύ στο 4%. Την ίδια ώρα, εκτός της νέας Βουλής μένουν Δημοκρατική Συμμαχία 2,5% και Οικολόγοι Πράσινοι επίσης με 2,5%, ενώ ποσοστό 2% καταγράφουν το Αρμα Πολιτών και η Χρυσή Αυγή.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον...
παρουσιάζουν τα αποτελέσματα με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου, καθώς η νέα Βουλή θα μπορούσε να είναι ακόμα και δεκακομματική -για πρώτη φορά στη Μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας-. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, πάντως, η ΝΔ δεν παίρνει νίκη με αυτοδυναμία, ενώ το ΠΑΣΟΚ «σκαρφαλώνει» στο μόλις 13,5%. Αξιοσημείωτο το γεγονός, πως ακόμα και με την αναγωγή οι έδρες που λαμβάνουν Νέα Δημοκρατία και Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δεν φτάνουν για να σχηματίσουν κυβέρνηση μόνοι τους, χωρίς την παρουσία και τρίτου πολιτικού σχηματισμού.
dimoskopisi-1
dimoskopisi-2
dimoskopisi-3