Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Άρση της διαγραφής του Μ. Γιαννάκη ζητά από τον Α. Σαμαρά η ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας


Την άρση της διαγραφής του βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας ζητά από τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά με σχετική επιστολή η ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας τονίζοντας ότι έπραξε κατά συνείδηση μεταφέροντας την φωνή των ψηφοφόρων του νομού.
Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
είναι δεδομένο πως η χώρα μας διέρχεται τις πιο δύσκολες στιγμές της μεταπολιτευτικής της περιόδου. Στιγμές που απαιτούν εθνική ενότητα...
, ομοψυχία, αυτοσυγκράτηση αλλά και γενναίες πολιτικές επιλογές. Η νύχτα της 12ης προς 13ης Φεβρουαρίου θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην σύγχρονη ελληνική ιστορία και στην μνήμη όλων των Ελλήνων ως μια από τις καθοριστικότερες στιγμές για το μέλλον της πατρίδας μας. Μια νύχτα όπου πάρθηκαν από το ελληνικό Κοινοβούλιο οι κρίσιμες αποφάσεις για την πορεία της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια, ίσως και δεκαετίες.
Η νύχτα αυτή ολοκληρώθηκε με την ψήφιση του Μνημονίου ΙΙ, ύστερα από μια ψηφοφορία σταθμό τόσο για το μέλλον της χώρας μας, όσο και για ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό. Γνωρίζουμε όλοι μας πως η στήριξη σε αυτό το πακέτο μέτρων ήταν καταλυτικής σημασίας για εσάς και κατ’ επέκταση για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Ζητήσατε λοιπόν από τους βουλευτές μας να τηρήσουν την κομματική πειθαρχία και να στηρίξουν την επιλογή σας. Το αποτέλεσμα ήταν 21 βουλευτές της παράταξή μας -μεταξύ αυτών και ο μοναδικός βουλευτής της Ν.Δ. στην Βοιωτία, ο κ. Γιαννάκης Μιχάλης- να τεθούν εκτός Κ.Ο. και τελικά να διαγραφούν οριστικά από την παράταξη.
Σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και σε ένα δημοκρατικό κόμμα, η προσωπική άποψη του καθενός είναι θεμελιώδης αρχή και είναι αυτή που διαμορφώνει τον ίδιο τον χαρακτήρα της δημοκρατίας. Γνωρίζετε και εσείς ο ίδιος, πως το «ΝΑΙ» στο Μνημόνιο ήταν μια επιλογή η οποία προκαλούσε -και προκαλεί- διφορούμενες αντιδράσεις τόσο στην βάση της παράταξής μας, όσο και στο σύνολο του ελληνικού λαού. Ένα μέρος των πολιτών πιστεύει πως τα νέα μέτρα θα μας απομακρύνουν από το χείλος της καταστροφής που μας οδήγησε η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ενώ ένα άλλο θεωρεί πως η σωτηρία δεν βρίσκεται σε αυτά. Είναι γεγονός λοιπόν πως μια μεγάλη μερίδα κόσμου ανάμεσά τους και πολλοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησαν από τους βουλευτές μας να ψηφίσουν «ΟΧΙ».
Αυτή η φωνή του αλυσιτελούς Μνημονίου που και εσείς έχετε εκφράσει, ακούγεται από τη Βοιωτία και τους ψηφοφόρους του νομού. Αυτή την φωνή μετέφερε ο κ. Μιχάλης Γιαννάκης λέγοντας το «ΟΧΙ». Και για τον λόγο αυτό διεγράφη από την παράταξη που υπηρετεί εδώ και 35 περίπου χρόνια. Όπως γνωρίζετε, ο κ. Γιαννάκης -ο μοναδικός βουλευτής της Ν.Δ. στο Νομό μας- είναι κατά γενική ομολογία ένας πραγματικός αγωνιστής για τον τόπο, καθώς οι παρεμβάσεις του και οι πράξεις του σε καίρια ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία είναι ιδιαίτερα έντονες και εύστοχες.
Κύριε πρόεδρε, αποφασίσαμε ως Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Βοιωτίας και Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας, να σας στείλουμε την συγκεκριμένη επιστολή με την οποία σας γνωστοποιούμε την αντίθεσή μας όσον αφορά την διαγραφή του κ. Γιαννάκη. Ίσως μας είναι αδύνατο να προβλέψουμε ποια είναι η λιγότερο επώδυνη λύση στην κρίση που βιώνουμε, εξάλλου ούτε ειδικοί είμαστε, ούτε μεγάλη εμπειρία έχουμε. Μπορούμε όμως να πούμε με σιγουριά πως ο βουλευτής μας καταψήφισε το Μνημόνιο, όχι γιατί είναι αντίθετος στην ιδεολογία της παράταξής μας, αλλά γιατί έπραξε κατά συνείδηση. Εξάλλου κάθε βουλευτής όταν βρίσκεται στον τόπο του εκπροσωπεί το κόμμα, και όταν βρίσκεται στο κόμμα και στο Κοινοβούλιο εκπροσωπεί τον τόπο του.
Επειδή σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο, οφείλουμε να αναζητούμε ακόμα πιο εντατικά όσα μας ενώνουν παρά όσα μας χωρίζουν, τόσο στο κόμμα όσο και στην ίδια την κοινωνία, θεωρούμε αναγκαία την επανεξέταση της στάσης σας για την διαγραφή του κ. Μιχάλη Γιαννάκη και σας ζητούμε να άρετε την απόφασή σας αυτή. Τόσο η χώρα μας όσο και η ίδια η Νέα Δημοκρατία δεν έχουν το περιθώριο για «απώλεια δυνάμεων» σε καμία κλίμακα και βαθμίδα, από την βάση της παράταξης έως και το βουλευτικό αξίωμα.
Με εκτίμηση,
Ο πρόεδρος της Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Βοιωτίας,
Σδόνας Γεώργιος
Το Δ.Σ. του Τοπικού Γραφείου Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας,
Λυμπερίου Ηλίας
Καλαμιώτης Σταμάτης
Καλαμπάκα Αγγελική
Νίκας Κυριάκος
Χαραλάμπους Σωτήρης