Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Αγόρασε τη φήμη και πούλα την είδηση...


Μετά το ξέφρενο ράλι το ΧΑ πήρε μια ανάσα στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις κλείνοντας με ελαφρές απώλειες. Η προοπτική αποφυγής της πτώχευσης και της ολοκλήρωσης του PSI έκανε τις μετοχές να φανούν φθηνές καθώς είχαν ήδη αποτυπώσει όλα τα αρνητικά ενδεχόμενα. Το αποτέλεσμα ήταν η εκτόξευση κυρίως των τραπεζικών μετοχών, με την Εθνική να σέρνει το χορό της ανόδου και... να ωθεί το σύνολο του τραπεζικού κλάδου και τελικά και το ΓΔ υψηλότερα. 
Το ερώτημα είναι αν μπορεί να υπάρξει και συνέχεια και ο φόβος πολλών επενδυτών εστιάζεται στο...
παλιό ρητό της wall street “αγόρασε τη φήμη και πούλα την είδηση”. Θα μπορέσει το ΧΑ να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και μετά την ανακοίνωση ενός επιτυχημένου PSI; 
Η απάντηση μπορεί να είναι θετική μόνο αν το PSI πετύχει και τους δύο στόχους του, τόσο της αναδιάρθρωσης και ελάφρυνσης του χρέους όσο και της αναστήλωσης της ελληνικής οικονομίας. Δεδομένου ότι αυτό αποτελεί ένα σχετικά μακρινό ενδεχόμενο, το καλύτερο για την ώρα είναι να μη γίνονται μακροπρόθεσμα όνειρα αλλά να απολαύσει κανείς το πάρτι όσο κρατήσει, διατηρώντας την ψυχραιμία και τη λογική του για τη συνέχεια. 
Ποιος ξέρει, ίσως οι εξελίξεις μας εκπλήξουν μια φορά και θετικά, έτσι για αλλαγή. 

GSTA/EKTA