Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

μέγιστη αδικία και άκρως ρατσιστική πράξη κατά Ελλήνων Αξιωματικών, (εν εφεδρεία), που είναι ηλικίας κάτω των 55 ετών και αποστρατεύθηκαν με αίτησή τους

επιστολή του κ. Γιώργου Χρυσοχοΐδη Σχης (Ο) ε.α.

Αξιότιμε κύρια/κύριε Βουλευτά

Η παρούσα επιστολή έχει ως σκοπό να σας ενημερώσει και να σας διευκολύνει να κατανοήσετε γιατί μια μεγάλη ομάδα Ελλήνων Αξιωματικών, (εν εφεδρεία), Απόστρατων, που είναι ηλικίας κάτω των 55 ετών και αποστρατεύθηκαν με αίτησή τους, ενώ... κατά κανόνα μέχρι σήμερα ήταν σιωπηροί πειθαρχημένοι και νομοταγείς έχουν εξεγερθεί και διεκδικούν το δίκιο τους.

Ο κύριος και αποκλειστικός λόγος είναι η ιδιαίτερη και αδικαιολόγητη σκληρότητα που δείχνει τον τελευταίο χρόνο το Ελληνικό Κοινοβούλιο ειδικά προς αυτούς, επιβάλλοντας κατά κανόνα πρόσθετες περικοπές στη σύνταξή τους, ήτοι:


1. Ολοσχερή περικοπή των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας για κάτω των 60 ετών.
2. Απαγόρευση εργασίας για κάτω των 53 ετών.
3. Επιπλέον μηνιαία εισφορά από 6 έως 10% ανάλογα του ποσού της σύνταξης για κάτω των 60 ετών.
4. 40% περικοπή των συντάξεων για το ποσό άνω των 1000 ευρώ επίσης για κάτω των 55 ετών (υπό ψήφιση).

Και αυτό πάντα με μοναδικά κριτήρια:
I. Την ηλικία και
II. Το γεγονός ότι αποστρατεύθηκαν με αίτησή τους

Μη θέλοντας να γίνω κουραστικός σας παραθέτω επιγραμματικά τα επιχειρήματά μου γιατί είναι άδικο, σκληρό και ατιμωτικό τόσο για μένα, όσο, εκτιμώ και για τους συναδέλφους μου που είναι στην ίδια κατηγορία.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1ο
Στρατιωτικός, που εισήχθη σε στρατιωτική σχολή το 1973 και αποστρατεύθηκε με αίτησή του μετά από 25 χρόνια ως Συνταγματάρχης, λαμβάνει μεγαλύτερη σύνταξη από άλλον στρατιωτικό που εισήχθη στη Σχολή το 1983 και αποστρατεύτηκε επίσης με αίτησή του με 25 χρόνια ως Συνταγματάρχης . Ο πρώτος θα πάρει κανονικά την σύνταξή του γιατί είναι πάνω από τα 55 ενώ ο δεύτερος θα υποστεί τις επιπλέον περικοπές γιατί έκανε το λάθος να γεννηθεί κάποια χρόνια αργότερα.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2ο
Δυο στρατιωτικοί που εισήλθαν μαζί στη Σχολή την ίδια χρονιά ο ένας 18 ετών και ο άλλος 21 ετών, (τρίτη προσπάθεια εισαγωγής), υποβάλουν αίτηση αποστρατείας μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας και αποστρατεύονται ως Συνταγματάρχες. Ο πρώτος επειδή είναι κάτω των 55 θα υποστεί τις περικοπές ενώ ο δεύτερος όχι.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3ο
Αξιωματικός που αποστρατεύεται με αίτησή του με μεγαλύτερο βαθμό από άλλον συνάδελφό του που τον αποστρατεύει η υπηρεσία με μικρότερο βαθμό να παίρνει ο πρώτος λιγότερη σύνταξη από τον δεύτερο λόγω των επιπλέον περικοπών που υφίσταται αυτός, (ο πρώτος).

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 4ο
Αξιωματικός που αποστρατεύθηκε με αίτησή του με 30 χρόνια υπηρεσίας, άριστος και χωρίς ποινές αλλά κάτω των 55 ετών να παίρνει μικρότερη σύνταξη από συνάδελφό του επίσης κάτω των 55 ετών, που τον αποστράτευσε η υπηρεσία, για λόγους δυσμενείς προς αυτήν, (π.χ. ποινικά ή πειθαρχικά ή λοιπά παραπτώματα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα) και αυτό γιατί ο πρώτος έφυγε με αίτησή του ενώ ο δεύτερος με πρωτοβουλία της υπηρεσίας.
Για όλα τα ανωτέρω και επιπλέον ότι:

1. Η αποστρατεία μας έγινε με κοινή συναίνεση Πολιτείας και Αξιωματικού και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις αντίστοιχα ισχύουσες κανονιστικές διατάξεις.

2. Η αίτηση για αποστρατεία έγινε αφού εκπληρώσαμε τις ανειλημμένες υποχρεώσεις μας προς στις Ένοπλες Δυνάμεις και έχοντας ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, πάντα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Την απόφαση της αποστρατείας μας υπέγραψε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

3. Η παραπάνω νομοθεσία με την οποία και αποστρατευθήκαμε προϋπήρχε και συνάδει με την φύση του Στρατιωτικού Επαγγέλματος, δεν ψηφίσθηκε κανένας ειδικός νόμος του τύπου της εθελουσίας εξόδου και η αποστρατεία μας συνοδεύτηκε πέραν της απώλειας βαθμού ή βαθμών με μειωμένη σύνταξη, έναντι των συναδέλφων μας που αποστρατεύονται με πρωτοβουλία της υπηρεσίας.

4. Καταβάλαμε τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις μας με ανάλογες κρατήσεις στις εκάστοτε τρέχουσες αποδοχές και με τις οποίες υπολογίστηκε το αρχικό ύψος της σύνταξης. Δηλαδή πληρώσαμε στο ακέραιο κάθε ευρώ της σύνταξής μας και δεν μας έγινε καμία χαριστική πράξη.

5. Η εκ των υστέρων επιλεκτική εφαρμογή περικοπών στη σύνταξή μας, με κριτήρια την ηλικία και τον τρόπο αποστρατείας μας, είναι δεδομένα που κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησής μας για αποστρατεία δεν ίσχυαν και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι περιήλθαμε σε πλάνη σχετικά με την συνταξιοδότησή μας και τις λαμβανόμενες αποδοχές.
Προδήλως καταδεικνύεται ότι συντελείται μέγιστη αδικία σε βάρος μας, ειδικά όταν αυτή είναι επαναλαμβανόμενη και μπορεί να εκληφθεί σαν μια άκρως ρατσιστική πράξη με σκοπό την εξόντωσή μας καθώς και των οικογενειών μας.
Για την άρση αυτής της αδικίας, παρακαλούμε να συνδράμετε με την ενεργό συμμετοχή σας στην διόρθωση της συντελούμενης αδικίας.
Δεν ζητάμε ιδιαίτερη μεταχείριση, ζητάμε ίση μεταχείριση.

Με τιμή
Γιώργος Χρυσοχοΐδης
Σχης (Ο)
  ε.α.