Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Όποιος πανηγυρίζει για το «κούρεμα» απλώς ...αυτογελοιοποιείται, τονίζει ο Αντ.Σαμαράς...


Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό «κούρεμα» ασκεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας για «πλήρη αποτυχία της πολιτικής της». «Όποιος πανηγυρίζει για το κούρεμα αυτογελοιοποιείται» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε άρθρο του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο πρόεδρος της ΝΔ διακρίνει πολλά σκοτεινά σημεία στη συμφωνία για το ελληνικό «κούρεμα». Όπως αναφέρει για παράδειγμα: «Δεν διευκρινίζεται πώς θα γίνει η "εθελοντική συμμετοχή" όλων των ιδιωτών στο κούρεμα, δηλαδή πώς δεν θα βρεθούν κάποιοι (ιδιώτες) που θα αρνηθούν τη συμφωνία».

Προσθέτει...

, επίσης, ότι δεν διευκρινίζεται πόσα θα στοιχίσει σε νέο δανεισμό για την Ελλάδα η επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, η διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και η "ενίσχυση αξιοπιστίας" των νέων ελληνικών ομολόγων που θα βγουν για να αντικαταστήσουν τα "κουρεμένα".

Τονίζει ότι αυτό που όλοι απεύχονταν τώρα συμβαίνει και γι΄αυτό δεν πρέπει κανείς να πανηγυρίζει. «Όποιος πανηγυρίζει, απλώς αυτογελοιοποιείται» αναφέρει στο άρθρο του και υπογραμμίζει πως η εξέλιξη αυτή είναι «ο ορισμός της αποτυχίας για την κυβέρνηση».

«Αποδείχτηκε σήμερα ότι είχαμε δίκιο. Και περιμένουμε να το αναγνωρίσουν δημόσια, ειδικά όσοι μας έκαναν την πιο σκληρή και -κάποιες φορές- κακόπιστη κριτική [...]. Εμείς ακολουθήσαμε τον δρόμο της ευθύνης. Εμείς αποδείξαμε ότι "δεν είμαστε ίδιοι"» τονίζει ο κ.Σαμαράς.

Κλείνοντας το άρθρο του κάνει λόγο και για Δημοκρατία, τονίζοντας ότι «από όλη αυτή την ιστορία πολλοί θα πάρουν μαθήματα για το πώς λειτουργεί η οικονομία. Μερικοί πρέπει να πάρουν και μαθήματα για το πώς λειτουργεί η Δημοκρατία»...



από το nonews-NEWS