Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Με «Νέα Πνοή» για το Επιμελητήριο Βοιωτίας ο Χάρης Παπαθωμάς


αντιγραφή από το tabloid.gr
Την πρώτη επίσημη συγκέντρωση των μελών του πραγματοποίησε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου ο συνδυασμός «Νέα Πνοή» για το Επιμελητήριο Βοιωτίας του Χάρη Παπαθωμά στο κατάστημα Αποστόλου στην Πέτρα Αλιάρτου.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Χ. Παπαθωμάς ευχαρίστησε όλους τους υποψήφιους και τους συνεργάτες του για τη στήριξη της νέας αυτής προσπάθειας που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ξεκίνησαν και ευχήθηκε καλή επιτυχία.   
Επίσης ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Κώστα Παπασπύρου ο οποίος στο πλαίσιο της ενότητας ο ίδιος και οι συνεργάτες του συμμετέχουν και στηρίζουν το ψηφοδέλτιο «Νέα Πνοή».
Ακολούθως αναφέρθηκε στους στόχους, το πρόγραμμα και το όραμα για την αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑ

 Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2011 έχουν προγραμματιστεί οι εκλογές για την ανάδειξη οργάνων διοίκησης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
Εκλογές οι οποίες διεξάγονται σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών στη ζωή μας. Σε μια εποχή όπου βιώνουμε αλλαγές στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου. Σε μια εποχή κρίσιμη για το μέλλον των επαγγελμάτων μας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Μια εποχή όπου χρειαζόμαστε όσο τίποτα άλλο ένα Επιμελητήριο αρωγό στα προβλήματα μας και την προάσπιση των δικαιωμάτων μας. Ένα Επιμελητήριο με σαφείς στόχους, συγκροτημένη πρόταση, τεχνοκρατικό λόγο και με ανθρώπους με ξεκάθαρο προσανατολισμό και όρεξη για προσφορά και δημιουργία.
Με άλλα λόγια χρειαζόμαστε μια νέα πρόταση.
Χρειαζόμαστε ένα νέο ξεκίνημα!
Μια Νέα Πνοή!
Ένα ξεκίνημα με στόχο τη συνένωση προσπαθειών και δυνάμεων από όπου και αν προέρχονται, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του συναδέλφου.
Ένα ξεκίνημα διεκδικητικό στην κοινωνία, στην κυβέρνηση, στην Ε.Ε. και στους ίδιους μας τους εαυτούς. Ένα ξεκίνημα για να βγει η επιχείρηση και ο  επιχειρηματίας από τη μιζέρια και την απαξίωση.
Ένα νέο ξεκίνημα για ένα Επιμελητήριο αντάξιο της αποστολής και του ρόλου του. Για ένα Επιμελητήριο που κερδίζει το σεβασμό και την αναγνώριση με τις θέσεις και την προσφορά του. Με ουσιαστική παρέμβαση στο κοινωνικό, επιστημονικό και πολιτικό γίγνεσθαι. Που δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με όποιον χρειαστεί για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των συναδέλφων.
Ένα νέο ξεκίνημα για να γίνουν πράξη οι έννοιες της σύνθεσης, της συναίνεσης, της συνεννόησης, της ένωσης δυνάμεων και προσπαθειών, της δημιουργικής πολιτικής πρότασης. Έννοιες που πρεσβεύουν τις αρχές το όραμα και το σκεπτικό της νέας πρότασης που καταθέτουμε σήμερα.
Βασικό μας κριτήριο και γνώμονας για τις επιλογές μας δεν είναι οι ισορροπίες, είναι το έργο, οι προτάσεις, οι αγώνες και η διάθεση για προσφορά και σύγκρουση όπου και όταν χρειαστεί.
Δυστυχώς περάσαμε ένα μεγάλο διάστημα όπου το Επιμελητήριο παρά τις όποιες προσπάθειες δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο βαθμό που έπρεπε στις ανάγκες της νέας εποχής στην οποία ήδη βρισκόμαστε και απαιτεί μαζί με την εμπειρία νέους ανθρώπους και νέες ιδέες.
 Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας, η θέσπιση κανόνων σε μια αγορά που αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς και η κατοχύρωση του Βοιωτού επιχειρηματία μέσα σε αυτή, η παρέμβαση σε θέματα περιβάλλοντος, καταναλωτή, και σε ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, η αλλαγή των δομών των υπουργείων ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος μας μέσα σε αυτά, η ισονομία και η αλλαγή των δυσλειτουργιών που δημιουργούνται από την εφαρμογή των μέτρων αποτελούν για εμάς προτεραιότητες.
 Δικός μας στόχος είναι η αναβάθμιση του ρόλου του Επιμελητηρίου στην κοινωνία και η πραγμάτωση του οράματος μας για τον τόπο.
Στόχος μας, επίσης είναι η αύξηση της παρεμβατικότητας του Επιμελητηρίου και η κατοχύρωση της αποστολής του.
Οι μάχες με όραμα και προοπτική, με ξεκάθαρο διεκδικητικό πλαίσιο και αιτιολόγηση αυτού.
Στόχος μας, είναι να κοιτάμε στα μάτια τους συναδέλφους μας και να τους λέμε την αλήθεια, να νιώθουμε τη χαρά της προσφοράς και την έννοια της αξιοκρατίας.
Σε αυτά πιστεύουμε και σε αυτά στοχεύουμε.
Η πρόταση μας βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο τρίπτυχο
ü      Την πίστη στους συναδέλφους μας, στο ρόλο τους και στις ικανότητες τους.
ü      Τον εκσυγχρονισμό των δομών, και κυρίως των νοοτροπιών και των πρακτικών παντού όπου δραστηριοποιούμαστε.
ü      Την κατάθεση προτάσεων με όραμα και ρεαλισμό που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του επιχειρηματία και στην αναγνώριση του από την κοινωνία.
 Και κυρίως βασίζεται στην παρέμβαση και στη δουλειά που θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας.
Χωρίς μεμψιμοιρίες, χωρίς πισωγυρίσματα, χωρίς δεύτερες σκέψεις και χωρίς κυρίως να κρυβόμαστε πίσω από ταμπέλες ετεροπροσδιορισμού και ακύρωσης του έργου ανθρώπων και παρατάξεων που έχουν προσφέρει διαχρονικά.
Πιστεύουμε πως το Επιμελητήριο και ρόλο μπορεί να έχει και ουσιαστική παρέμβαση αρκεί να υποστηρίξει με σθένος θέσεις και προτάσεις που απορρέουν από την γνώση των συναδέλφων. Μπορεί να καταστεί ο μοχλός ανάπτυξης ειδικά στις κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος.
Αξιοποιώντας τις δυνάμεις του καθενός προσωπικά και του Επιμελητηρίου στο σύνολο του θα καταφέρουμε να κάνουμε ουσιαστικά βήματα μπροστά.
Για αυτό και καταθέτουμε τη νέα πρόταση διεκδίκησης στα όργανα και στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
Την πρόταση για ένα νέο ξεκίνημα!
Την πρότασή μας για μια ΝΕΑ ΠΝΟΗ
Μια πρόταση με επίκεντρο τον Βοιωτό Επιχειρηματία
Μια πρόταση η οποία συντίθεται από τις λέξεις
  • ανανέωση (προσώπων, ιδεών, και κυρίως νοοτροπίας και πρακτικών)
  • σύνθεση (ρευμάτων, ιδεών και αντιλήψεων)
  • διεκδίκηση (δικαιωμάτων, προοπτικών, ευκαιριών)
  • παρέμβαση (στην κοινωνία στους χώρους εργασίας στα κέντρα αποφάσεων)
  • συμμετοχή (στις αποφάσεις, στους αγώνες)
  • ανάπτυξη (σε όλους τους τομείς της οικονομίας) και
  • όραμα (ο ρόλος και η θέση μας μπροστά στα νέα δεδομένα).
 Μια πρόταση που μπορεί και πρέπει να πραγματωθεί μόνο με την ουσιαστική συμμετοχή όλων.
 Διεκδικούμε και θα πετύχουμε
 ü      Τον σχεδιασμό και την άσκηση μιας ολοκληρωμένης Αναπτυξιακής πολιτικής για τις επιχειρήσεις του Νομού μας.
 ü      Την στήριξη του Βοιωτού επιχειρηματία με πλήρη και ουσιαστική πληροφόρηση για όλες τις εξελίξεις στα θέματα που τον αφορούν.
 ü      Την παροχή υπηρεσιών στα μέλη μας με μέγιστη δυνατή και πραγματική αξιοποίηση του ίντερνετ και των νέων τεχνολογιών.
 ü      Την διαδραστικότητα στην πληροφόρηση, στις προτάσεις και στη συμμετοχή των μελών μας με πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.
 ü      Το άνοιγμα στον επιχειρηματικό κόσμο και στα προβλήματα του.
 ü      Την αναγνώριση του ρόλου του επιχειρηματία στην Ελληνική κοινωνία.
 ü      Την προβολή όλων των επιχειρήσεων μέσω λειτουργίας Info Kiosks στα κεντρικά σημεία των Δήμων απ’ όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να αντλεί πληροφορίες για τα υπάρχοντα καταστήματα και επιχειρήσεις στον νομό μας, την ακριβή διεύθυνσή τους, τον τρόπο προσέγγισής τους, το είδος των εμπορευμάτων τους καθώς και τυχόν διαφήμιση συγκεκριμένων εμπορευμάτων τους.
 ü      Τη συνεργασία όλων εμπλεκόμενων φορέων για τη δημιουργία και αξιοποίηση Διαδημοτικού Εκθεσιακού Κέντρου Βοιωτίας, ώστε να τονωθεί ο τουρισμός μέσω των επισκεπτών αλλά και των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν.
 ü      Την προβολή όλων των εμπορικών και τουριστικών επιχειρήσεων του Νομού διαμέσου των εργαλείων επικοινωνίας του Επιμελητηρίου (όπως έντυπο υλικό, συμμετοχή σε εκθέσεις, ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου κ.α.).
 ü      Τη δημιουργία διαδικτυακής πύλης για την ταυτόχρονη προβολή των πολιτιστικών δράσεων αλλά και των τουριστικών υποδομών στο Νομό με στόχο τη σύζευξή τους και την τόνωση του Τουρισμού.
 ü      Την αναβάθμιση της Βιομηχανικής – Βιοτεχνικής Ζώνης και την υποστήριξη των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στην αυτοδιαχείριση τους με στόχο την μείωση του κόστους λειτουργίας τους.
 ü      Τη συνεργασία για την δημιουργία Επιχειρηματικού Κέντρου στην ευρύτερη περιοχή του Νομού με στόχο την μείωση των λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων που θα εγκατασταθούν σε αυτό, καθώς και με την ταυτόχρονη υπαγωγή τους στον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο.
 ü      Τη λειτουργία Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων στο Νομό μας με ταυτόχρονη σύζευξη τους με την αγορά εργασίας.
 ü      Τη στήριξη της Επιχειρηματικότητας των Νέων με παροχή γνώσης για τη χρήση νέων τεχνολογιών.
  Νιώθουμε τον παλμό των εξελίξεων και τις απαιτήσεις των συναδέλφων μας
 Με οδηγό τα οράματα της νέας γενιάς η ΝΕΑ ΠΝΟΗ καταθέτει λοιπόν μια καινούργια πρόταση για ένα νέο ξεκίνημα με δυναμισμό, φρεσκάδα, με όρεξη για δουλειά και δημιουργία.
 Με την σύνθεση των προσώπων που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της, η ΝΕΑ ΠΝΟΗ προτείνει την ανανέωση, αφού συμπεριέλαβε στον συνδυασμό της, καταξιωμένους στο χώρο τους υποψηφίους με μακρά και επιτυχημένη διαδρομή στον επαγγελματικό, επιστημονικό και συνδικαλιστικό χώρο οι οποίοι σε συνεργασία με τους νέους, είναι έτοιμοι ώστε όλοι μαζί  να δώσουμε την μάχη για την αναβάθμιση του Επιμελητηρίου.
Με όλους αυτούς, καταθέτουμε την πρόταση μας και καλούμε τους συναδέλφους μας να συμπορευτούν μαζί μας για την υλοποίηση του οράματος μας. Την πραγμάτωση των αξιών, ιδεών και στόχων που όλοι μαζί θέτουμε.
 Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι μαζί μας
Στο νέο ξεκίνημα με την παράταξη της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ
 Είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε
Με πίστη στις δυνάμεις μας
Με όρεξη για δουλειά
Με όραμα για το Επιμελητήριο
Και κυρίως
Με την ψήφο όλων όσων μας εμπιστεύονται

Είμαστε σίγουροι πως στις 15 και 16 Νοεμβρίου θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της επιχειρηματικής κοινότητας και είμαστε έτοιμοι γι΄ αυτό, έτοιμοι για την ανανέωση και την αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.