Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Υποβόσκουσα κόντρα με άρωμα γυναίκας στην Φωκίδα





Παπαθανάση - Γαζή
Μέσω επιστολών η επικοινωνία της βουλευτού Φωκίδας Αφροδίτης Παπαθανάση και της αντιπεριφερειάρχη του νομού Γιώτας Γαζή. Αυτή την φορά το θέμα είχε να κάνει με την μη συμμετοχή της Φωκίδας σε έκθεση του Λονδίνου. Στην επιστολή της κυρίας Παπαθανάση που είχε σταλεί στις 26 Σεπτεμβρίου απάντησε σήμερα εγγράφως η αντιπεριφερειάρχης.
Ακολουθούν οι δυο επιστολές.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε, Φωκίδας , κ. Γιώτα Γαζή , έστειλε στις 26/09/2011 η Βουλευτής Φωκίδας Αφροδίτη Παπαθανάση με θέμα την «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 'WORLD TRAVEL MARKET΄ - ΜΕΣΩ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΟΤ».


Τον Νοέμβριο του 2011 στο Λονδίνο πραγματοποιείται η μεγαλύτερη έκθεση για τις Υπηρεσίες Τουρισμού και την Τουριστική Αγορά και την έκθεση αυτή θα συμμετέχει το Υπ. Πολιτισμού & Τουρισμού μέσω δράσης προβολής του Ε.Ο.Τ.


Η Βουλευτής σε συνεργασία της με στελέχη του Ε.Ο.Τ. έθεσε το θέμα της προβολής της Περιφέρεια Στερεάς & ειδικά το θέμα της προβολής της Φωκίδας στην έκθεση αυτή με ειδικό προσανατολισμό τους Δελφούς.


Η Βουλευτής με την επιστολή της προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ζητά από τον Περιφερειάρχη και την Αντιπερειφερειάρχη να εξετάσουν την δυνατότητα συνεργασίας με τον ΕΟΤ , συμμετοχής & προβολής της Περιφέρειας στην έκθεση αυτή.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΩΤΑΣ ΓΑΖΗ
Σε απάντηση επιστολή σας (26 – 09 – 2011) για συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «WORLD TRAVEL MARKET» (WTM) 2011 στο Λονδίνο, θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής:


• Ο Ε.Ο.Τ. συμμετέχει και τη φετινή χρονιά με περίπτερο συνολικής έκθεσης 812 τ.μ. το οποίο θα φιλοξενήσει και συνεκθέτες.
• Σύμφωνα με την πρόσκληση συμμετοχής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για τους συνεκθέτες, η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής ήταν η 2α Σεπτεμβρίου. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 6.500€ για 8 (οκτώ) τ.μ. Στα έξοδα αυτά θα πρέπει να συνυπολογιστούν τα συνοδά μέλη (αεροπορικά εισιτήρια – διαμονή), έκδοση επίκαιρων τουριστικών εντύπων κ.λ.π.


Το κόστος ήταν μεγάλο για μια αποσπασματική συμμετοχή και σε μια έκθεση. Πιστεύουμε ότι σε αυτή την έκθεση ο Ε.Ο.Τ. θα έχει τους Δελφούς σε πρώτη θέση προβολής, όπως αξίζει στου Παγκοσμίου Φήμης Αρχαιολογικό Χώρο.


Για δε την τουριστική προβολή του Νομού, στην οποία θα προβλέπεται οργανωμένα και η συμμετοχή μας σε εκθέσεις, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας.


Έχει ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α. το έργο «Προβολή θεματικών μορφών Τουρισμού και τουριστική προβολή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», προϋπολογισμού 1.300.000,00€ με δικαιούχο τη Δ/νση Σχεδιασμού της Περιφέρειας. Το έργο δημοπρατήθηκε το Νοέμβριο του 2010 αλλά ακυρώθηκε από τη Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κα Καλλιόπη Γερακούδη γιατί δεν υπήρχε επιχειρησιακό σχέδιο. Για το πρώτο εξάμηνο του 2011 που το Ε.Σ.Π.Α. ήταν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση το έργο έμεινε ανενεργό. Από την 1η Ιουλίου που ανέλαβε το Ε.Σ.Π.Α. η Αιρετή Περιφέρεια ενεργοποίησε τη δράση και εντός ενός μήνα θα ολοκληρωθεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση για έκφραση απόψεων.


Το τελικό σχέδιο θα εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο και θα δημοπρατηθεί.