Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ Η ΝΔ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ


αντιγραφή από το apospasma.gr

«Εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν υπογράφω», είναι η κατηγορηματική απάντηση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης από ευρεία πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Παράλληλα, όπως τόνισε στο Βήμα 99,5 ο πολιτικός σύμβουλος του Α.Σαμαρά, Δ. Σταμάτης, η ΝΔ επιμένει σταθερά στη γραμμή ότι δεν πρόκειται να συμπράξει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή σωτηρίας. «Μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνιστά κοινοβουλευτική χούντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα για τη ψήφιση της νέας συμφωνίας από 180 βουλευτές, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραπέμπει στην πρόσφατη φράση του προέδρου ότι εάν συμφωνεί με ένα μέτρο ή με μία συμφωνία θα το ψηφίσει, έστω κι αν ζητηθεί απλή πλειοψηφία και, αντιθέτως, εάν διαφωνεί θα το καταψηφίσει, ακόμη κι αν ζητηθούν «και 180 και 250 ψήφοι».

Ο κ. Σταμάτης προέβλεψε πως τελικά ο υπουργός Οικονομικών, λόγω και της ιδιότητας του συνταγματολόγου, δεν θα επιμείνει και δεν θα εισηγηθεί ψήφιση από 180 βουλευτές, αφού όπως λένε, γνωρίζει ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί σύμβαση με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.