Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ο Κώστας Παπαθανασίου κάνει αυστηρή κριτική στους εγχώριους τραπεζίτες


Ο περιφερειακός σύμβουλος στερεάς Κώστας Παπαθανασίου, μέσα από το σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα Δημοκρατία, κάνει αυστηρή κριτική στους εγχώριους τραπεζίτες και αναφέρει χαρακτηριστικά:



Την ώρα πού η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα «χτυπάει κόκκινο» οι Έλληνες τραπεζίτες, με τη στήριξη της Τράπεζας της Ελλάδας και της κυβέρνησης, εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα σκανδαλώδη προνόμιά τους, πού απέκτησαν σε άλλες εποχές. Οχυρωμένοι πίσω από την ορθή παραδοχή ότι το τραπεζικό σύστημα αποτελεί την ατμομηχανή της ανάπτυξης για κάθε οικονομία, εκμεταλλεύονται άριστα τη σχέση των τραπεζών τους με το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, το επιχειρηματικό κεφάλαιο και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, με αποτέλεσμα να έχει εξυφανθεί ένας περίπλοκος ιστός συμφερόντων και εξουσίας. 


Προβλέπει ότι σύντομα θα αναγκαστούν να δουν την κρατικοποίηση των τραπεζών τους και την απώλεια των προνομίων τους και ελπίζει ότι η αναδιάταξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος να τελειώσει σύντομα, ώστε να παίξει το θεσμικό του ρόλο στην υποβοήθηση της ανάπτυξης και στην επανεκκίνηση της οικονομίας. 


Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόσφατη αρθρογραφία του κ. Κώστα Παπαθανασίου σε αθηναϊκές εφημερίδες με σαφή αναφορά στα προνόμια των Ελλήνων τραπεζιτών και στην ανάγκη ριζικών αλλαγών στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις σε οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους.