Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

“Ο Αντώνης Σαμαράς δεν καταλαβαίνει από πιέσεις”


αντιγραφή από το antinews.gr

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, σχολιάζοντας δηλώσεις του συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Σταμάτη (Ράδιο 9, 89) , πως ο πρόεδρος της ΝΔ δέχεται πιέσεις, αλλά δεν υποκύπτει, τόνισε πως συμφωνεί με την άποψη αυτή. «Ο Αντώνης Σαμαράς δεν καταλαβαίνει από πιέσεις. Και βέβαια δεν επηρεάζεται και δεν ετεροπροσδιορίζεται από δημοσιεύματα και κακόπιστα σχόλια. Και αυτή η στάση του μπορεί πράγματι να ενοχλεί πολλούς» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.
Ο κ. Σταμάτης δήλωσε σχετικά τα εξής στο ΡΑΔΙΟ 9 98,9: ”Εκείνοι που συζητούν και μιλάνε για συγκυβέρνηση ουσιαστικά τι προτείνουν, προτείνουν να συμβαδίσουμε χέρι με χέρι με μια πολιτική λαθεμένη που οδηγεί στον καιάδα… Βλέπουμε κάποια δημοσιεύματα, βλέπουμε κάποια σχόλια κακόπιστης κριτικής και οφείλουμε να είμαστε σαφής. Ο Σαμαράς δεν ετεροκαθορίζεται. Δεν μπορεί κανείς να τον πιέσει. Δέχτηκε πιέσεις φοβερές να υπογράψουμε το μνημόνιο. Πιέσεις για το μεσοπρόθεσμο. Πιέσεις για συγκυβέρνηση. Δεχτήκαμε φοβερές πιέσεις, πολλές φορές με κριτική που θα μπορούσε κάποιος να την χαρακτηρίσει κακόβουλη και για να υποχωρήσουμε στο μνημόνιο και για το μεσοπρόθεσμο και για την συγκυβέρνηση. Εκείνο που πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι ότι η στάση του Σαμαρά δεν ετεροκαθορίζεται, δεν πιέζεται και εξαιτίας των πιέσεων διαμορφώνει τακτική. Αυτή η στάση μπορεί να ενοχλεί πολλούς, ιδίως όσους θα ήθελαν να συνδιοικήσουν και στις σκέψεις και στις αποφάσεις του. Αυτό δεν θα γίνει. Το σκηνικό έχει αλλάξει….”
Είναι προφανές ότι όσα είπε ο κ. Σταμάτης δεν αφορούν μόνο τις πιέσεις συγκεκριμένων εκδοτικών συγκροτημάτων για ”συναίνεση”, “συγκυβέρνηση”, αλλά και εκείνους που υποστηρίζουν παρόμοιες θέσεις μέσα στη ΝΔ.